ASLAN ÖZELLİKLERİ

Yetişkin bir aslan günde 40 kilo et yer. Aslanlar ortalama 30 yıl yaşar. Aslanlar, günlük en az 10 saat uyumaktadır. Bir aslan Ortalama 150-200 kg ağırlığındadır. Aslanların yeleleri, 5-7 aylık olduklarına belirginleşmeye başlar. Yavru aslanlar, 3 aylıkken et yemeye başlar. Asya ve Afrika kıtalarında yaşamaktadırlar. Dişi aslan, yılda 2-3 kez doğum yapar. Aslanlar grup halinde avlanırlar. Aslanlar etçil hayvanlardır. Fakat hastalandıklarında ot ile beslendikleri de görülmektedir. Yetişkin bir aslanın günde en az 15 kg et yemesi gerekir. Dişi aslan bir doğumda, 2 ile 5 arasında yavru aslan dünyaya getirir. Yavrularını ortalama 3 ay emzirir ve sonrasında onlara avlanmayı öğretir.

Sitenin Tasarımı 11/A Sınıfı Öğrencisi Semih Yavuz'a Aittir.